Höstig soppgryta

Denna soppgryta mättar härligt och smakar underbart, även dagen efter

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 400 g vitkål
  • 8 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 buljongtärningar (kalv eller kött)
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 20 svartpepparkorn
  • 1 l vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja

Gör så här

  1. Fräs köttfärsen i en stekpanna.
  2. Skär kålen i strimlor, potatis och morötter i skivor/slantar och hacka löken.
  3. Varva potatis, lök, kål, morötter och köttfärs i en stor gryta. Häll över tomatkrossen + purén, lägg i buljongtärningarna och lagerbladen och häll sedan över vatten tills den täcker allt. (Lägg kryddpepparn och svartpepparkornen i en liten tekula så slipper man dessa i grytan).
  4. Koka i ca 1 timme, smaka av med salt och peppar.
  5. Strö över persiljan och låt koka 1 min.
  6. Ta bort lagerbladen och tekulan innan servering.
  7. Servera med ostmackor eller mozarellagratinerade baguetteskivor.

Kommentarer

God soppa :))
Helt underbar soppa måste jag säga, har lagat den gånger flera nu =) Tack för ett super gott recept =)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…