Höstpytt med falukorv och nötkött

Med smak av hösten. En modern pyttipanna som är lätt att variera. Här med trattkantareller, kidneybönor, falukorv och nötkött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 normalstora kokta potatisar
  • 200 g mager falukorv
  • 200 g nötkött
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 200 g rödkål
  • 2 dl trattkantareller
  • 1 dl kokta kidneybönor
  • 0,5 dl Green garlic (se nedan)
  • Smör eller olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Ev pepparrot
  • Ev ägg
  • Green garlic:
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna urkärnade oliver
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl citronsaft
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skiva potatisen. Tärna korven och köttet smått. Finhacka löken. Skiva moroten i tunna slantar och strimla rödkålen.
  2. Stek potatisen, kantarellerna, moroten, kålen och löken på medelvärme i 8-10 minuter. Tillsätt korven, kidneybönorna och köttet. Stek i 4-5 minuter.
  3. Häll i green garlic och blanda ordentligt. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med riven pepparrot och stekt ägg.
  5. Green garlic: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare. Green garlic passar även bra till kyckling, bulgur och pastasallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept