Honung- och sesamstekt kycklinglårfilé

Ibland känner man inte för att äta ris, pasta eller potatisgratäng till, så varför inte servera kycklingen med lite goa grönsaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 förpackning kycklinglårfiléer, ca 450 g
  • 1/2 dl honung
  • 2-3 msk balsamvinäger
  • 3 msk sesamfrö
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Tillbehör:
  • Rostad röd paprika
  • Persiljemarinerad aubergine
  • Sesamstekt bacon.

Gör så här

  1. Gör tillbehören:
  2. Sätt ugnen på 275 grader, grill. Kärna ur och dela paprikorna i klyftor. Lägg dem på grillgallret med kupiga sidan upp och sätt in det högst upp under grillelementet. Rosta i cirka 12-15 minuter tills skalen är svartbrända och bubbliga. Lägg paprikorna i tjock plastpåse för att ånga av några minuter, då går det lättare att skala dem.
  3. Skär 1 aubergin i skivor. Lägg dem i en skål, salta och peppra. Ta upp skivorna efter ca 10 min. Torka av saltet. Stek dem i olja och strö över persilja.
  4. Stek 1/2 paket bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Strö över sesamfrö.
  5. Gör kycklingen:
  6. Ugn 200 grader.
  7. Salta och peppra lårfiléerna på båda sidor och stek i panna, endast så de får fin färg. Tag upp och vänd lårfiléerna i sesamfröna. Smält honungen i panna (som tål ugnsvärme) och lägg tillbaka filéerna. Häll på vinägern. Stek färdigt i ugn i 200 grader ca 10-15 min.
  8. Servera kycklingen med grönsakerna och strö över sesam bacon.

Kommentarer

Supergott och snabbt att tillaga.

Liknande recept