Honungs- och rosmarinstekta revbensspjäll

Ugnsstekta rotfrukter är gott till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2-3 msk flytande honung
  • 1 tsk rosmarin
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg spjället på galler i en ugnsfast form.
  3. Pensla revbenen på båda sidor med soja och honung.
  4. Strö på rosmarin, salt och peppar.
  5. Stek spjället i ugn ca 1 timme och vänd det efter halva tiden.
  6. Stek det ytterligare ca 30 minuter beroende på tjocklek.
  7. Köttet ska kunna lossas från benen när det är färdigt.
  8. Skär i bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.