Honungsglacerade revbensspjäll

Kanongoda revben med lite klipp i. Som mat eller som tilltugg. Bör räcka till 4 pers med lite tilltugg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 - 1,5 kg revbensspjäll
  • 100 g rårörsocker
  • 150 g honung
  • 3/4 dl äppelcidervinäger
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 4 msk worcestershiresås
  • 1 msk salt
  • 2 tsk tabasco
  • 1 msk mald ingefära

Gör så här

  1. Blanda socker, honung och vinäger i en kastrull.
  2. Värm och rör om tills allt socker är löst.
  3. Tillsätt vitlök, worcestershiresås, salt tabasco, ingefära
  4. Rör om och låt svalna
  5. Lägg revbenen i en plastpåse och häll över hälften av marinaden. Se till att marinaden fördelas jämt och låt marinera i kylskåp i ett dygn. Spara resterande marinad i kylskåpet.
  6. Sätt ugnen på 175°
  7. Lägg revbenen i en ugnssäker form pensla med den sparade marinaden.
  8. Låt stå i ugnen i 30 minuter.
  9. Ta ut och vänd på revbenen och pensla den sidan som nu är vänd uppåt.
  10. Revbenen ska stå ytterligare en timme i ugn, pensla någon eller några gånger till under denna tid om marinaden räcker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…