Hummerlax

Servera denna lyxiga, men billiga rätt, med pasta och vitlöksbröd

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 gul paprika
  • 50 g bladspenat
  • 21/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk mjöl
  • 1/2- 1 dl vatten
  • 3 msk hummerfond
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1-2 dl mjölk
  • 150 g laxfilé
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 100 g skalade räkor
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka vitlöksklyftorna och strimla purjolöken. Stek detta i olja. Finhacka paprikan, tina spenaten, och lägg i dessa. Låt allt stekas samman. Häll i grädde, mjöl, vatten och hummerfond. Smula i fiskbuljongtärningen, rör om, och låt såsen koka upp. Häll i mängden mjölk efter behov. Skär laxen i bitar, lägg den i såsen och låt den sjuda ca 5 minuter. Strö över solrosfröna, och lägg i de tinade räkorna då en minut återstår innan laxen är klar. Smaka av och krydda eventuellt mer

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr