Husets festkassler

Gott med kokt pasta och grönsallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 1 pkt fryst bladspenat
  • Salt
  • Muskotnöt
  • Sås
  • 2 små gula lökar
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 msk tomatpure´
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk herbes de provence, eller blandade örtkryddor
  • Salt
  • 3 dl riven ost (typ präst)

Gör så här

  1. Tina spenaten och pressa noga ur allt vatten. Fräs den lätt i lite margarin och krydda med salt och riven muskotnöt.
  2. Bottna ett smort eldfast fat med spenaten.
  3. Skiva kasslern och lägg den ovanpå spenaten.
  4. Sås
  5. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite margarin.
  6. Tillsätt tomatkrosset och tomatpure´n. Låt koka ihop en stund.
  7. Rör ner creme fraiche. Låt koka ihop ytterligare.
  8. Smaka av med kryddor och salt.
  9. Tillsätt ca. hälften av osten.
  10. Häll såsen över kasslern och strö över resterande ost.
  11. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills rätten har fått fin färg och är genomvarm.
  12. Ugn 225 gr.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…