Inbakad lax med vinsås

Kanongod lax. Hade den som huvudrätt på tjejmiddagen i helgen och den gick hem.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1.8-2 kg lax (sida)
  • 2 burkar cantadou med vitlökssmak à 125 g
  • 300 g philadelphiaost
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 2 rullar smördeg
  • VInsås:
  • 5 scharlottenlökar
  • 1 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 4 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 4 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • ½ dl hackad gräslök
  • 1 burk stenbitsrom

Gör så här

  1. Snitta laxfilen till fickor ej ända ned i lagom stora portionsbitar. Salta och peppra laxen. Blanda osten och tryck ner osten i fickorna. Bred resten av osten över laxen.
  2. Kavla ut smördegen och lägg den över fisken. Gör ev fina löv som dekoration av smördeg.
  3. Tillaga i 200 grader i 25 minuter.
  4. Vinsås:
  5. Hacka och fräs löken, häll i vatten, buljongtärning, vin. Koka upp och låt koka ner till hälften. Sila därefter av. TIllsätt grädde krydda. Blanda i gräslök och stenbitsromen.
  6. Avnjut detta med pressad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@jessika

Mozzarellafylld lax

Folieinbakad lax som lagar sig själv medans potatisen eller riset kokar. Gör ett stort paket eller portionspaket till festen.

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…