Inbakad oxfilé med bearnaise

Lättlagad kalasmat. Färdigköpt sås kan användas för den ska ändå kryddas lite extra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé ca 150 g st
  • Salt
  • Peppar
  • 1 förpackning smördeg
  • 1 ägg
  • 2 dl bearnaisesås
  • Dragon
  • Pressad citron
  • Valfria grönsaker

Gör så här

  1. Salta och peppra köttbitarna och stek dem 3-4 minuter på var sida. Då blir de lite röda inuti. Ta upp dem och låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 180 º. Skär 4 remsor av smördegen. Om köttskivan ligger på tallriken så ska degremsan viras runt kanterna på köttet och remsan ska också vara ca 2 cm högre än köttet. Ändarna måste gå omlott en par cm för att det ska hålla ihop sen.
  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda 8-10 minuter eller tills smördegen har fått fin färg.
  4. Lägg knytena på varma tallrikar med krispiga lättkokta grönsaker runt om och häll sås i smördegsgropen.
  5. Har du köpt färdig sås så smaka den först och krydda den om du vill med lite dragon, peppar och pressad citron.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept