Inbakat kött i cambozolaost

Riktigt smarrigt inbakat kött och även väldigt enkelt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g grytbitar eller fläskfilé
  • 5 dl crème fraiche
  • 250-300 g cambozolaost
  • Smördeg
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Börja med att klä botten på en ugnsform med smördeg.
  2. Skär köttet i ganska små bitar och stek sedan detta i stekpanna kryddat med salt och peppar. När köttet är färdigstekt och har fått fin färg lägger du detta i formen.
  3. Smula sedan ner cambozolaosten i en kastrull och låt den smälta. Var noga med att röra med en visp under tiden så att det inte bränner fast. När osten har smält häller du i crème fraichen och låter detta koka upp. Sedan häller du detta över köttet i formen.
  4. Lägg sedan ett täcke med smördeg över och avsluta med att pensla en äggula över!
  5. In i ugnen på ca 200 grader tills det har fått fin färg!
  6. Jag brukar själv äta potatisgratäng och sallad till, det är väldigt gott! Smaklig måltid!

Kommentarer

svar till nonmuj: Vet inte vad du kan ha gjort för fel... de enda jag tänka mig är att den inte varit inne tillräckligt länge? det är svårt att säga men alla ugnar är ju så olika också. Jag ställer min form i mitten av ugnen på ett ugnsgaller, då kommer värmen till bra även underifrån. Hoppas det blir bättre nästa gång om du lagar det igen! /mvh malin
Första gången jag bakat in kött.Använde ryggbiff,smakade bra.Men,botten blev för blöt.Vad gjorde jag för fel?
Supergott, festligt och enkelt. Kan inte bli annat än en femma. Tack för receptet. Kram Disen
Riktig höjdare festmat på hög nivå tack för ditt fina recept// Mvh Thomas
supergott! och enkelt!! 4- åringen mumsade i sig 2 portioner. tack,tack
Vilken god maträtt! Tack för receptet! Det här kommer att lagas fler gånger här hemma. :)

Liknande recept