Indian curry

Kycklingcurry med svamp och grönsaker

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 200 g skivade champinjoner (färska eller från konserv)
  • 150 g gröna ärtor
  • 1 st morot kokt i tärningar
  • 1 st gul lök
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde eller matlagningsyoughurt
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 msk naturell olja eller smör
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • Ärtorna och morötterna kan bytas ut mot en burk konserverade och färdigkokta ärtor och morötter.

Gör så här

  1. Tärna kycklingfilén i valfritt jämnstora tärningar. Skiva champinjonerna och finhacka löken.
  2. Fräs curryn i matfettet, tillsätt sedan kycklingen, löken och champinjonerna. Salta.
  3. När löken mjuknat och kycklingfilén är genomstekt, slå då på grädden och låt koka upp. Tillsätt kycklingbuljong efter hur pass mycket och tjock sås du vill ha.
  4. Sänk värmen på plattan och tillsätt ärtor och morotstärningar och blanda om. Koka inte utan värm bara upp curryn.
  5. Servera med basmatiris och en blandad sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…