Indisk blomkål med rajta och naanbröd

Len, kryddig och snabb är den här fantastiska blomkålsrätten som passar bra som tilltugg, lätt lunch eller på en buffé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt
  • Mynta
  • Gurka
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 g tinad blomkål
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rapsolja
  • 2 tsk mangocurry
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl cashewnötter
  • Koriander
  • 4 naanbröd

Gör så här

  1. Börja med rajtan:
  2. Riv gurkan på den grova delen av ett rivjärn och krama ur det mesta av vattnet. Blanda med yoghurt och finhackad mynta. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  3. Skär löken i båtar och finhacka vitlöken. Fräs löken i en stekpanna med rapsolja. Tillsätt mangocurryn samt gurkmejan när löken blivit mjuk. Sänk värmen något och lägg ner blomkålen. Stek allt hastigt och slå sedan på kokosmjölken. Koka samman ett par minuter tills blomkålen är ordentligt varm och smaka av med salt och peppar.
  4. Strö grovhackad koriander och cashewnötter över blomkålen strax innan du serverar den med varma naanbröd och rajta.

Kommentarer

Verkligen god blomkål. Passar fint till korv och makaroner också.

Liknande recept

@anderstam

Ostfiskpinne i kuvert

I min ljuva ungdom brukade jag grilla fiskpinnar i brödrosten och lägga i ett korvbröd. En riktigt smaskig ungkarlsmiddag ansåg jag då. Har med…

@mrsc

Räksallad med ris

Salladen med räkor och ris når en ny dimension smaksatt med parmesan och vitlök. Fräsch, lätt och god passar den till såväl lunch som…