Indisk böngryta

Om du gillar bönor och curry så är denna vegetariska rätt riktigt smaklig! Glöm inte naanbrödet att suga upp såsen med..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5 st rödlök
  • 1 msk rapsolja (för stekning)
  • 1 tsk curry
  • 1 msk curry garam marsala (indiskt , finns på påse . )
  • 1 burk borlottibönor (ca 2 dl)
  • 1 burk kikärtor (ca 2 dl)
  • 100 g haricots verts (färska)
  • Salt
  • 1 tsk socker
  • 2 krm spiskummin
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk mynta (hackad / kan uteslutas . )
  • Tillbehör:
  • 1 st naanbröd (indiskt bröd)

Gör så här

  1. Skiva rödlöken och fräs den i olja tillsammans med curry och garam marsala.
  2. Skölj bönor och kikärtor i vatten, dela haricots verts på mitten och tillsätt allt i grytan.
  3. Krydda med salt, socker och spiskummin.
  4. Låt alltsammans fräsa några minuter.
  5. Rör ner matyoghurten och toppa eventuellt med hackad mynta.
  6. Servera med varmt naanbröd som man bryter och suger upp såsen med.

Kommentarer

bytte yoghurt mot krossade tomater, det blev JÄTTEGOTT! (även frysta böner i stället för färska)
Denna gryta gick riktigt snabbt att göra. Bytte ut yoghurten mot soyayoghurt och vips så var den vegananpassad. Annars väldigt god och kryddstark.
mycket god gryta. Känns väldigt indiskt i smaken. Tar max 15 min att bli färdig med.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…