Indisk kycklinggryta med curry och grädde

En enkel och god kycklingryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor majskyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 äpplen
  • 2 bananer
  • 1/2 vitlök
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk vanlig curry
  • Salt
  • Peppar
  • 1 flaska Mango Chutney

Gör så här

  1. Skär alla grönsaker, vitlöken och frukt i tärningstora bitar.
  2. Stycka upp kycklingen i delar och bryn i panna med lite smör. Lägg över i en gryta. Bryn grönsakerna och frukten också. Lägg därefter alltsammans i en kastrull och häll över grädden, vatten och garam masala och curry.
  3. Låt puttra i kastrull med lock tills kycklingen släpper från benen, cirka en timme. Koka ris och förbered skålar med russin, nötter och mango samt ananas i kuber.
  4. Smaka av grytan med salt och peppar samt mango chutney samt mer curry om så önskas. Garnera med hackad koriander (smaka först om du gillar koriander). Servera med ris, skålarna och mango chutneyn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Somrig currykycklinggryta

Jag brukar höst och vinter göra en mustig kycklinggryta med rotfrukter. Kära hustrun uttryckte önskemål om den nu till midsommar. Omarbetade då grytan till…

@anderstam

Mustig kycklinggryta

En rejäl och mustig kycklinggryta. Lättlagad med allt i ett. Upplevs som ett riktigt långkok, men tillagas på drygt 1 timme. Värmer gott en…