Indiska köttbullar – koftas – med gurka

Mammas goda doftande köttbullar med inspiration av Indien...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nöt eller blandfärs
  • ½ finhackad grön chili
  • 1 finhackad gul lök
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 1 tsk koriander
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • ½ tsk garam masala
  • 2 msk Svenskt Smör
  • Gurka i gräddfilssås:
  • 1 färsk gurka
  • Salt
  • 2 dl gräddfil
  • ½ tsk chilipeppar
  • ½ tsk garam masala
  • 1½ grön chili

Gör så här

  1. Börja med gurkan och skiva den tunt med en osthyvel.
  2. Strö över salt och låt stå ca 1 timme.
  3. Krama vätskan ur gurkan. Blanda gräddfil, gurka och kryddor. Smaka av med salt. Lägg upp i en skål och strö chili över. Låt stå kallt till servering.
  4. Blanda färsen med övriga ingredienser och forma till köttbullar. Bryn dem i smör i en stekpanna. Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka 3-5 minuter.
  5. Servera dem med gurkan och t ex råstekt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…