Röd linssoppa med kokos och tomat

Linser är underskattad vardagsmat. Särskilt när de knappt tar någon tid att koka och är så tacksamma att blanda med andra ingredienser. Som här, med krossade tomater och kokosmjölk. En smakrik linssoppa som flirtar indiskt, särskilt ihop med naanbröd. För alla Fri från gluten, men servera med glutenfritt bröd. Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 1/2 dl torkade röda linser
  • 1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
  • 1 burk kokosmjölk (à ca 400 g)
  • 5 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • färskpressad juice av 1/2 lime
  • 1/2 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • ev färsk koriander
  • naanbröd

Gör så här

  1. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
  2. Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
  3. Skala, dela och hacka löken.
  4. Fräs löken mjuk i oljan i en stor gryta.
  5. Tillsätt linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar.
  6. Koka upp och låt småkoka under lock tills linserna är mjuka, ca 15 minuter.
  7. Späd ev med mer vatten.
  8. Smaka av med limejuice, honung, salt och peppar.
  9. Mixa med stavmixer till slätt konsistens.
  10. Till servering: Strö ev koriander på soppan och servera gärna med naanbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…