Indonesisk kycklinggryta

En riktigt god kycklinggryta som är lite drag i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 stor paprika
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk curry
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 dl mango chutney

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär kycklingen och paprikan i bitar och lägg i en ugnsäker form. Jag brukar använda en i teflon.
  3. Vispa grädden till löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek & chutney. Häll över i formen.
  4. Gratinera i ca 20 min, tills rätten har fått fin färg. Servera med kokt ris.
  5. Jag använder alltid kycklingfiléer och antingen steker eller grillar dom. Brukar även använda 5dl grädde istället för 3, blir mera sås då.

Kommentarer

Jag strimlade också fileér och stekte. Jag skippade ugnen och serverade rätten som en pastasås. Ungarna älskade den.....
En av de i särklass godaste kycklingrätter som finns! Dock brukar jag ta kycklingfiléer, skiva dem och försteka dem med grillkrydda och svartpeppar. Sedan tar jag matlagningsgrädde istf grädde och gör såsen på den. En klar hit här hemma!!
Så mumsigt det blev fast vi stekte kycklingfiléer och sedan in i ugnen med det...mmmmm!
Denna rätt är en favorit. Och tar man mellangrädde (den gula) ist så blir detta ett VV-recept.
Helt ok. Lätt att göra och snabbt gick det men kanske inget som sa wow!
Jättegott! Kommer absolut att laga det här fler gånger.

Liknande recept