Indonesisk marinad

Gott att mariner kyckling eller fläskkött i. Räcker till 1½-2 kg kött. Marinera i 2 dygn i kylen vilket kräver lite framförhållning men väl värt. Blir super gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5-7 vitlöksklyftor finhackade
  • 4-5 salladslökar eller schalottenlök hackade
  • 4 msk råsocker eller muskovadosocker
  • 2 citroner rivet skal och saft
  • 2-4 chilifrukter gröna finhackade
  • 1 dl soya
  • 0,5 tsk malen muskot
  • 1 msk malen koriander
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 100 g jordnötter malda eller finhackade

Gör så här

  1. Skala, hacka, riv och finfördela alla ingredienserna.
  2. Blanda till marinaden i en stor skål eller kärl.
  3. Lägg i fläskköttet eller kyckligfilén / kycklingdelarna.
  4. Vänd runt och se till att allt är väl täckt.
  5. Sätt på plastfilm och ställ i kylen 2 dygn.
  6. Alternativet är att marinera i rumstemperatur
  7. ca 3-4 timmar.
  8. Klart för grillen!

Kommentarer

Låter gott,ska prova på mina qournfileer! ^^

Liknande recept