Ingas böcklinggratäng

...en höjdare på alla smörgåsbord - påsk - sista april - midsommar - kräftskivan - jul - nyår...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 hela böcklingar, ej för grova, rensade
  • 3 ägg, små hårdkokta, hackade
  • 1½ -2 dl dill, finklippt
  • ½ dl persilja eller gräslök, finklippt
  • 1½ dl grädde tjock, vispad
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl kaviar röd, ur burk
  • 1 msk skorpsmulor
  • Smör till formen

Gör så här

  1. Ugn 225 grader.
  2. Täck den välsmorda ugnsfasta formen med ett lager sönderdelad böckling, hackade ägg, samt dill och persilja eller gräslök.
  3. Blanda den vispade grädden med gräddfil och kaviar.
  4. Bred gräddröran över böcklingen och strö på litet skorpmjöl.
  5. Grädda 15 minuter.
  6. Serveras het, varm eller kall.
  7. Garnera gärna ytan med persilja/gräslök i samband med servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept