Ingefärsfläsk

En höjdare till gryta. En favorit oss oss som hängt med sedan 80-talet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg magert bogfläsk, benfri skinka eller benfri karré.
  • 1 ½ msk smör
  • 3 stora morötter
  • 3 fasta äpplen
  • 1 ½ tsk salt
  • 10 stötta enbär
  • 1 rågad tsk malen ingefära
  • 2 dl vatten
  • ½ st köttbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • Klippt persilja

Gör så här

  1. Skär fläskköttet i 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Skala och skär morötter och äpplen i bitar.
  3. Bryn fläsket i en stekpanna med smöret.
  4. Lägg över i en traktörpanna och bland ned morötter och äppelbitarna. Strö över salt och övriga kryddor. Blanda runt.
  5. Häll vattnet i stekpannan som du brynt köttet i och tillsätt den halva buljontärningen och soyan. Häll detta över fläskpannan. Sätt på lock och låt det puttra på svag värme i ca 20 minuter.
  6. Strö över klippt persilja och servera med kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…