Ingefärsmarinerad fläskfilé med äggnudlar

En trevlig bjudrätt med härliga smaker. Fläskfilén behöver ligga i marinad i tre timmar men när det är avklarat är det här en snabblagad rätt. En utmärkt fredagsrätt, alltså, om du marinerar på morgonen före jobbet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g äggnudlar
  • 400 g fläskfilé
  • 1 broccoli i buketter
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1½ dl ostronsås
  • 1 dl kinesisk soja
  • Salt efter smak
  • Malen vitpeppar efter smak
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk vinäger

Gör så här

  1. Skala och riv ingefäran och strimla fläskfilén. Blanda ingefära, olivolja och vinäger och lägg i den strimlade fläskfilén. Låt ligga och dra minst 1 timme.
  2. Koka nudlarna i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Ta upp fläskfilén ur marinaden, låt den rinna av och krydda sedan med salt och peppar. Hetta upp en wokpanna och woka fläskfilén, ta upp och lägg åt sidan.
  3. Woka grönsakerna. Blanda ner nudlarna, ostronsåsen och fläskfilén. Låt puttra några minuter, rör om och krydda med salt och peppar.

Kommentarer

Det blev kanon med ingefära till fläskfilen. Rätt skönt att slippa vitlök någon gång även om det är gott. Tack
Beklagar att omdömet dröjde, men i dag har jag fritt o kan vara inne och skriva lite. Fläskfilè är ju gott i sig, men kryddad med ingefära blir den en kulinarisk höjdare väl värd fem poäng, jättemumsig, som Werner & Werner brukade säga på TV. Tack så mycket för receptet.

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.