Inkokta Grisfötter

Ett måste på vårt julbord :-)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-8 färska grisfötter
  • 2-3 liter vatten
  • 1-2 msk salt per liter vatten
  • 8 vitpepparkorn

Gör så här

  1. Skrapa och skölj grisfötterna.
  2. Tag bort borst. Klyv dem och lägg dem i en gryta.
  3. Häll på vatten så att fötterna täcks ordentligt, annars mörknar de delar som kommer ovanför vattnet. Koka upp och skumma väl.
  4. Tillsätt salt och vitpepparkorn.
  5. Koka grisfötterna under lock på svag värme tills de känns möra och benen lossnar från köttet.
  6. Ungefärlig koktid 2 - 3 timmar.
  7. När grisfötterna är kokta, plocka bort de största benen.
  8. Lägg fötterna med skinnsidan utåt i en skål.
  9. Häll kokspadet över fötterna tills tassarna är täckta av spad.
  10. Ställ kallt.
  11. Sedan är det bara att smaska i sig grisfötter och gelé! med kokt eller stekt potatis och inlagda rödbetor.
  12. Rimmade grisfötter kokas på samma sätt men uteslut då saltet.

Kommentarer

Idag har jag köpt mina grisfötter - de ska kokas på lördag och sedan lägger jag dem i frysen. Tar upp dem kvällen före julafton så att de hinner tina till julaftonen...
Måste komma ihåg att köpa grisfötter. Jättegott ! men jag kokar dom sedan lägger jag dom i saltlag.
Lycka till med grisfötterna och God Jul du också!! :))
Jag har köpt grisfötter nu. Jag har provat förut så jag vet att det är gott. Denna gång tänker jag koka dem och sen ungsbaka dem. Hoppas det blir gott annars finns det väl nåt annat smaskigt på julbordet man kan äta. :) Passar på att önska alla en riktigt God Jul!
Jag har köpt grisfötter nu. Jag har provat förut så jag vet att det är gott. Denna gång tänker jag koka dem och sen ungsbaka dem. Hoppas det blir gott annars finns det väl nåt annat smaskigt på julbordet man kan äta. :) Passar på att önska alla en riktigt God Jul!
Lycka till med "tassarna" och God Jul!! Hälsningar Pia :-)
jag ska testa detta till julbordet för första ggr,
Jag håller med dig, det är ett måste på julbordet.....

Liknande recept

@bodil56

Marinerade grillbitar

Genom att marinera köttet före grillningen får man det dels mörare, dels också fylligt kryddat. Det betyder med andra ord att man kan välja…

@mrsc

Chinese barbecued spareribs

I boken ”Amerikansk mat för svenska hem” 1968, finns det här receptet på grillade revbensspjäll: ”Chinese Barbecued Spareribs”.