Inlagda rödbetor

Klassiskt tillbehör till bland annat pytt i panna och kalops. Kan också användas som ingrediens i många rätter, t.ex sillsallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg rödbetor
  • Vatten
  • Lag:
  • 1 l kokspad eller vatten
  • 1,25 dl ättiksyra eller
  • 2,5 dl ättiksprit
  • 3 dl socker
  • 10 kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka.
  2. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet.
  3. Sila kokspadet om det ska användas till lagen.
  4. Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor.
  5. Koka upp allt till lagen.
  6. Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar.
  7. Koka ihop lagen 3-4 min, häll den över rödbetorna och sätt på lock.
  8. Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt genast på lock.
  9. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Håller sig 6-12 månader.

Kommentarer

mums, de blev goda
Det var ett väldigt bra recept på inlagda rödbetor det blev jättegott!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…