Inlagda saffranspäron med vanilj

Gott till efterrätt med en klick vispgrädde. Köp en fin burk som du lägger päronen i och ger bort som present. Det har jag gjort och det var mycket uppskattat =)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kg päron (gärna små)
  • 2 vaniljstänger
  • 2 liter vatten
  • 6 dl socker
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 3 paket saffran (à 1/2 g)
  • 4 stjärnanis

Gör så här

  1. Skala päron, men behåll skaften på. Skär ett snitt på längden i vaniljstängerna och skrapa ut fröna. Koka upp vatten, socker, färskpressad citronjuice, saffran, stjärnanis, vaniljstänger och frön i en kastrull. Lägg i päronen. Sjud under lock 10–15 minuter, tills päronen är nätt och jämnt mjuka. Ta upp päronen och lägg dem i varma, väl rengjorda glasburkar. Häll på lagen och förslut. Förvara i kylen.

Kommentarer

Hade ett foto på en klar päronburk. (Gjorde bara halva receptet). Jättegott och dekorativt att ge bort som sagt var!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…