Isterband med stuvad vitkål

En variant på stuvad vitkål och isterband. Mjäll färsk sommarkål behöver inte förvällas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g isterband, tex Lammhults
  • 800 g vitkål
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 l vatten
  • 100 g riven smakrik ost
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk flytande honung
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ugnstemperatur 200 grader
  2. Klyfta vitkålen i 4 delar, låt rotstocken sitta kvar.
  3. Lägg vitkålsklyftorna i en låg vid kastrull, häll på 1 liter vatten
  4. och smula ner buljongtärningen och tillsätt ca 1 tsk salt
  5. Låt koka upp och sjuda i ca 5 minuter, dra kastrullen av plattan och låt kålen ligga i buljongen ytterligare 5 minuter.
  6. Ostsås:
  7. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet. Fräs
  8. en stund och tillsätt mjölken. Koka såsen några minuter, vispa under tiden. Lägg i osten men spara lite att strö över. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Smörj formen med 1 msk flytande smör, lägg vitkålsklyftorna
  10. diagonalt I hörnen och placera isterbanden i mitten. Smula
  11. sönder 2 tsk rosmarin i handflatan och strö över vitkålsklyftorma.
  12. Ringla 2 msk flytande honung över vitkålsklyftorna och sätt in formen mitt i ugnen, ca 25 minuter. Häll ostsåsen över vitkålsklyftorna, strö över resterande ost och kör i ugnen på grill 225 grader I ytterligare ca 5 minuter.

Kommentarer

Enkelt och smidigt. Kul med nya idéer på isterband. Full pott.
Jättegott och snabblagat. Blev fina lunchlådor av resterna.
Gott! Gör i ordning kål och isterband och släng in i ugnen innan du börjar med såsen. Får bara en trea eftersom det inte är jätte "spännande" mat.
Riktigt gott med färsk vitkål. En god vardagsmiddag hälsar eva-kristina

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…