Italiensk köttfärsbiff på toast

En jättegod toast som passar som middag till fyra med en god sallad eller som vickning till åtta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g viltfärs
  • 50 g salami
  • 100 g mozzarella
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 msk smör
  • Toast
  • 2 tomater
  • 1 baguette
  • 4 msk olivolja
  • 4 parmaskinka, tunna skivor
  • 4 basilikablad, strimlade
  • 150 g mozzarellaost, 8 skivor

Gör så här

  1. Tärna salami och mozzarella. Blanda färsen med parmesanost, salt, peppar och oregano. Blanda slutligen i salami och mozzarella.
  2. Forma 8 biffar med fuktade händer. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min på var sida på medelstark värme.
  3. Sätt ugnen på 250°. Skiva tomaterna. Dela baguetten på längden och därefter i 8 bitar. Pensla brödskivorna med olivolja och sätt in i ugnen 2-3 min. Ta ut brödet.
  4. Lägg en skinkskiva på varje toast, därefter biff, tomatskiva, strimlade basilikablad och mozzarellaskivorna. Gratinera mitt i ugnen 5-8 min. Servera med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept