Italiensk Köttfärslimpa

Med mozzarella vitlök och tomat.. ett recept jag kom på själv då jag satte geniknölarna igång... och det blev så himla gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 gr blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 2 ägg
  • Knappt 1 dl mjölk
  • 1-2 brödskivor eller ströbröd
  • 1 liten mozzarellaost
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till formen samt ovanpå
  • Lite olivolja

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, skär ner tomaten i små bitar lägg allt i en skål. skiva mozzarellan och skär den i mindre bitar. smula sönder brödskivorna o lägg i skålen häll över mjölk och knäck i äggen. salta och peppra, blanda i färsen och mozzarellan forma smeten till en limpa och lägg i en smord form eller direkt på en plåt med kant lägg på ett par smörklickar och ringla över lite olivolja
  2. låt limpan baka minst 40 min i 200 grader (om den ligger på en liten plåt bör du ösa den ett par gånger.
  3. koka potatis till samt gör sås av skyn.
  4. smaklig måltid!

Kommentarer

Inte så tokiga tyckte min familj. Kommer att serveras fler gånger på vårt middagsbord. Tack från Josses
Har tagit fram färs idag men hade idetorka. Hittade detta recept och det måste provas!
Det här var en god limpa. Jag gjorde den på älgfärs och det blev jättebra....Tack för receptet Mamma...

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr