Italiensk pestokyckling med krämig pasta

Helt underbar god och krämig rätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g pasta, tagliatelle
  • 750 g kycklingfileer
  • 2/3 kruka basilika
  • 1 msk oregano
  • 3 vitlöksklyftor
  • 15 marinerade soltorkade tomater
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk röd pesto
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Börja med att tärna kycklingen i munsbitar, lägg kycklingen i den smörade stekpannan, salta och peppra. Medans kycklingen steks koka då pastan.
  2. När kycklingen är färdig, lägg då i peston och rör runt kycklingen i den.
  3. När pastan kokat färdigt häll då av vattnet häll i 1 msk olivolja så inte pastan klibbar ihop, kan även underlätta att behålla en liten skvätt vatten.
  4. Pressa vitlöken. Grovstrimla tomater och basilikan. Rör ner vitlök, soltorkadetomater, basilika, oregano, grädde och mjölk. Låt puttra ca 5 minuter, häll sedan kycklingblandningen över pastan och rör om – färdigt att servera!

Kommentarer

Min man älskar denna rätt!! Det gör även jag :)
Mycket Mycket Gott!
Mycket gott och enkelt. Passade oss perfekt :)
Väldigt god!
Jättegott!! La till sambal olek också. Tack Mvh Anneli
Åhh så gott! Jag följde receptet, fast jag tog lite mera röd pesto och så blandade jag i lite Sambal Oelek för att få lite mera hetta. Mycket gott!
En favvo hemma hos oss. :-) Tack för receptet.
Riktigt god, den här maträtten har blivit en favorit i min familj :-)
Samma här... Mycket gott, men det behövdes nästan dubbelt så mycket pesto jämfört med receptet. Mycket mat blev det också...!
Verkligen kanongod! Använde färsk tagliatelle. Det blir så mycket godare då. Tog dessutom betydligt mer pesto än vad det stod i receptet. Ska äta resterna till lunch idag. Ser fram emot det...:-)

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr