Italiensk sugo på mitt sätt

Detta är min variant av den klassiska italienska tomatsåsen. Det finns lika många varianter av den som det finns italienare, men som sagt det här är min variant. Du

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g skalade plommontomater på burk eller motsvarande mängd färska
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 msk strösocker
  • 1-2 st röd chilifrukt (exempelvis spansk peppar)
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 dl färsk oregano eller 2 tsk torkad
  • 1 msk av valfri örtkrydda (exempelvis persilja)
  • 2 msk tomatpuré
  • Ev 2 stjälkar blekselleri
  • Ev. 1 finriven morot

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och lök samt chilifrukten.
  2. Fräs dessa i olja och tillsätt sedan tomatpuré, rör om. Häll därefter ned tomater med sin juice och lagerblad, mosa dem lätt med en träsked. låt koka upp.
  3. Låt sedan stå och småputtra minst 15 minuter, gärna mycket längre. Den blir bara mustigare då.
  4. Strö över basilika och oregano och eventuellt lite andra örter. Smaka av med salt pch peppar. Servera till nykokt pasta och nyriven parmesan.
  5. OM du vill ha den lite matigare kan du låta ett par tunt skivade selleristjälkar och morot koka med.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…