Italienska äggcocotter

Så läckert att servera och så underbart gott att äta! Servera som förrätt, till buffén eller som en lyxig frukost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g lufttorkad skinka, t ex parmaskinka
  • 8 ägg
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ dl finriven parmesanost
  • Garnering:
  • 4 timjankvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i 4 cocotteformar så det täcker kanterna. Klä sedan kanterna med skinka och knäck i 2 ägg i vardera form utan att gulan går sönder. Dra ett varv med pepparkvarnen.
  3. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt vila 5 minuter innan de lyft ur formarna. Riv över parmesanost och garnera med timjan. Servera direkt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…