Jägarbiffar

En variant på köttbullar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Till 4 portioner behövs:
  • 500 g blandfärs eller mager fläskfärs
  • 2 skivor vitt bröd, kantskuret
  • 1 ½ dl gräddmjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 msk margarin
  • ½ dl rött eller vitt vin (det går lika bra med svart vinbärssaft)
  • Sås:
  • 200 g burkchampinjoner eller 500 g färska
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vätska (grädde, svampspad och vatten)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk crème fraiche
  • Finhackad persilja

Gör så här

  1. Lägg brödet i blöt i mjölkblandningen. Blanda färsen med kryddor, ägg, potatismjöl och brödet.
  2. Arbeta färsen smidig.
  3. Forma avlånga biffar och stek dem i matfettet. Efterstek med lite vin (vinbärssaft) i skyn.
  4. Pröva att biffarna är genomstekta.
  5. Till såsen: Fräs svampen i smör och pudra sedan på med vetemjölet, krydda med salt och peppar. Häll på vätskan.
  6. Låt såsen småsjuda en stund, smaka av och tillsätt sist crème fraiche.
  7. Häll såsen över biffarna och strö på persiljan.
  8. Servera med brynt färskpotatis och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…