Jägarens tjälknöl

Enkel att göra mycket god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-1½ kilo djupfryst stek. benfri älgstek
  • ( går även bra med nötkött)
  • 5 dl vatten
  • 1-1½ dl salt
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Lägg köttet fruset på ett galler i en långpanna i ugnen,75 grader.
  2. Låt stå ca 12 timmar, gärna över natten.
  3. Det är viktigt att ugnen inte blir för varm.
  4. Blanda sedan vatten, salt o socker
  5. Lägg den varma steken i en plastpåse
  6. och slå på lagen. Stäng till påsen och låt stå i 5 timmar.
  7. Vänd gärna påsen någon gång under tiden.
  8. Skär sedan upp köttet i tunna skivor,
  9. lägges upp på ett fat och strö på lite salt o grillkrydda mellan varge lager.
  10. Servera en potatisgratäng och en sallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@look

Lax Provence

Bjud denna rätt tillsammans med kokt potatis eller pasta och ett gott vin till.