Jägerens älgbiffar

Till älgrätten smakar det gott med potatisgratin blandad med morötter och palsternacka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg älginnanlår
  • 1 dl rödvin
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 tsk enbär
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 1 msk créme de Cassis, svartvinbärslikör eller 2 msk svartvinbärsgelé
  • Kantareller
  • Lingon
  • ½ tomat per person

Gör så här

  1. Häll vin, olja, soja, lök, enbär, rosmarin, salt och peppar i dubbla plastpåsar, lägg ned köttskivorna.
  2. Låt marinera över natten eller minst tre timmar. Häll ur marinaden ur påsarna.
  3. Koka ihop marinaden tills hälften återstår.
  4. Smält 2 msk smör i en såskastrull, låt kantareller småputtra med en stund, pudra över mjölet och späd med den reducerade marinaden.
  5. Smaksätt med grädden och svartvinbärslikören eller gelén och eventuellt mera vin.
  6. Smaka av med kryddorna tills såsen smakar gudomligt gott!
  7. Stek köttet i lite smör.
  8. Lägg upp svartvinbärsgelé på ett fat med lättkokta sockrade äppelskivor .
  9. Lättgratinera en halv tomat med lite salt och persilja på varje person.
  10. Till älgrätten smakar det gott med potatisgratin blandad med morötter och palsternacka.

Kommentarer

Fantastiskt gott! Mycket viltsmak och mört kött. Tom min kräsna sambo älskade det! Dock kommer jag att ta mindre salt nästa gång då det tog över lite.

Liknande recept