Jalapeñoskyckling med cheddar och bacon och broccolitimbaler

Jättegod bjudrätt! LCHF-rätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Jalapeños, inlagda i skivor
  • Cheddarost, hyvlad lagrad
  • 1-2 paket bacon
  • Örtsalt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Broccolitimbaler:
  • 250 g broccoli
  • 2 ägg
  • 1/2 dl vispgrädde
  • Örtsalt
  • Vitpeppar, finmalen
  • Vitlökspulver
  • Lökpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär en ficka i kycklingfiléen och krydda eventuellt försiktigt inne i fickan. Fyll kycklingen med några sivor jalapeños och cheddarost.
  3. Vira in varje kycklingfilé i bacon så att det täcker hela filéen.
  4. Stek kycklingen på vardera sida så att den får fin färg. Låt kycklingen gå klar i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills den är genomstekt.
  5. Broccolitimbaler:
  6. Smörj fyra ramekinformar väl. Koka broccolin mjuk. Låt broccolin rinna av och svalna lite.
  7. Lägg den tillsammans med övriga ingredienser i matberedare eller mixer och kör till en slät puré.
  8. Fördela blandningen i formarna. Grädda på full effekt ca 4-5 min i mikrovågsugn.
  9. Bjud gärna några tomatklyftor till denna rätt. Smaklig spis!

Kommentarer

Underbart god bjudrätt.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr