Jambalaya med chorizo och kräftor

En helt underbar rätt som gör succé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 Chorizokorvar
  • 15 kräftor
  • ½ kg skalade räkor
  • 400 g fryst torskblock
  • 5 tomater
  • 1 fänkål
  • ½ knippe stjälkselleri
  • 2 gula lökar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 3 tsk torkad koriander
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ½ dl ris
  • 6 dl vatten
  • 2 msk flytande hummerbuljong
  • Hackade färska örter till garnering
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 nypa socker (kan uteslutas)
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta torsken i kuber och låt den tina. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.
  2. Sätt en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja, tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter, tillsätt 6 dl vatten och den flytande buljongen. Koka tills riset är mjukt(ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten.
  3. Lägg torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den finhackade rödlöken.
  4. Servera gärna Jambalayan med en god yoghurtsås eller naturell Créme fraiche.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…