Jambalaya

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 st filéer av kycklingbröst
  • 60 gr smör
  • 2 st gula lökar hackade
  • 6 dl långkornigt ris
  • 1 spansk chili
  • 1 burk skalade tomater
  • 1 l tärningsbuljong
  • 1 tsk salt
  • 200 gr salami
  • 2 st gröna paprikor strimlade
  • 175 gr krabba, fryst
  • 300 gr räkor
  • 2 krm timjan
  • 2 krm oregano
  • 5 droppar tabasco

Gör så här

  1. Skär kycklingbrösten i bitar, använd en ordentligt tilltagen flat panna med lock. Fräs löken och kycklingbitarna i smöret, tillsätt ris och hackad chili och bryn en stund under omrörning. Häll i tomaterna och fyll på med buljong. Salta och koka allt på svag värme i 20 minuter. Skär under tiden kasslern i tärningar och paprika i strimlor, dela krabban i bitar och skala räkorna. När riset är kokt tillsättes salami, krabba och räkor. Krydda och låt rätten bli genomhet

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept