Janssons frestelse

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 10 medelstora potatisar
  • 2 gula lökar
  • 20 ansjovisfiléer
  • 3 dl gräddmjölk
  • ströbröd
  • 1-2 msk margarin

Gör så här

  1. Skala potatis och lök, skär potatisen i tunna strimlor (det går bra att grovriva i matberedare), skiva löken. Smörj en stor aluminiumfolieform. Varva potatis, lök och ansjovis och avsluta med potatis. Häll på gräddmjölken och lägg på lock och sätt in i frysen.Alternativt "halvgrädda" redan nu, med ströbröd över, i 200 gr ugnsvärme. Frestelsen ska inte få särskilt mycket färg. Låt kallna. Lock på. In i frysen.Färdigställ: Tina i kylen över natten, lägg ev på ströbröd och margarinklickar. Grädda i 200 gr ugnsvärme ca 45 min, halva tiden om Frestelsen förgräddats.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept