Janssons hummerfrestelse

Något nytt på smörgåsbordet kanske?? Prova då Janssons hummerfrestelse :-)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ kilo potatis, skalad och riven
  • 3 burkar, à 125 g Grebbestad Ansjovis Original
  • 2 gul lök, skivade
  • 50 g farinsocker
  • 4 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 3 msk smör
  • Hummersås;
  • ½ hummer, med skal
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ röd chili
  • 2 schalottenlök
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala hummern och skär köttet i mindre bitar.
  2. Fräs schalottenlök, chili och hummerskal.
  3. Slå på grädde, mjölk och ansjovisspadet.
  4. Koka i ca 10 minuter. Sila och smaka av med salt och peppar.
  5. Fräs lök i smör och häll på farinsockret.
  6. Varva potatis, lök, ansjovisfiléer och hummerkött.
  7. Slå över hummersås, strö över ströbröd och lägg små smörklickar överst.
  8. Grädda Janssonen i ugn i 225° i ca 60 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept