Janssons på gravad lax

Det här receptet kom i City gross matkasse och är hur gott som helst! Kanon så här i juletid om du har rester av lax över.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 200 g gravad lax
  • 1 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 tsk dill
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • 500 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla potatisen och löken fint.
  3. Koka upp grädde och mjölk i en gryta och
  4. låt potatisen och löken koka med i ca 5–7
  5. min.
  6. Under tiden strimlar du laxen.
  7. Häll hälften av potatisen i en ugnsfast form,
  8. lägg på laxen. Krydda med salt peppar och
  9. dill. Häll på resten av potatisen.
  10. Strö över ströbröd och klicka på smöret.
  11. Laga i ugn i ca 25 minuter.
  12. Skala och grovriv morötterna.
  13. Servera morötterna till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept