Japansk sojasås (till Ramen)

När man ska tillaga den japanska nudelrätten Ramen så innehåller denna en speciell japansk sojasås som kan vara lite bökig att få tag i om man saknar tillgång till en asiatisk matvarubutik och att själv göra denna speciella sojasås kräver tid då den bör ligga och dra från en månad till ett år. Denna mycket enkla sojasåsen dock kan användas som ett alternativ om man inte känner att man har den tiden. Originalsåsen är självklart att rekommendera men resultatet med denna sojasåsen blir bra och den är minst sagt enkelt att göra. Såsen går även att använda till andra maträtter som mer renodlad sås tillsätt då bara lite matlagningsmjöl som redning för att göra såsen tjockare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,4 dl Japansk soja
  • 0,1 dl vatten
  • 0,2 msk kalvfond
  • ½ msk mirin

Gör så här

  1. Koka kalvfonden och vattnet i ca 3 minuter
  2. Tillsätt den Japanska sojan och mirin och låt sjuda på låg värme ytterligare några minuter.
  3. Om man saknar mirin så går det bra att helt enkelt utesluta denna utan ett alltför märkbart försämrat resultat.

Kommentarer

Då ber jag om ursäkt. Har tagit delar från olika ramenrecept och provat tills jag tyckt smaken blivit så lik min lilla erfarenhet av den ramen jag åt i Japan som möjligt. Och rent smakmässigt blir detta bra enligt de jag testat den på.
Hej! Jag är japansk och jag tror denna sås är aldrig aldrig för Ramen men det är for soba, en annan typ av nudel. http://www.bbcgoodfood.com/recipes/722637/japanese-ramen-noodle-soup

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…