Jordgubbsgazpacho med glass

Både soppan och glassen kan göras klara dagen innan. Gott tillsammans med frukt och bär.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g djupfrysta jordgubbar
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Frukt och bär efter säsong
  • Jordgubbsglass:
  • 1 äggula
  • 1/2 msk socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl jordgubbssoppa

Gör så här

  1. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna lägg dem och stången i kastrullen. Låt allt koka på svag värme ca 10 minuter.
  2. Ta bort vaniljstången. Häll jordgubbarna med sitt spad i en mixer eller matberedare och kör till puré. Häll purén genom en sikt eller sil och sikta ner purén i en skål. Förvara den kallt.
  3. Vispa äggula och socker ljust och pösigt. Tag 1 dl av jordgubbssoppan och rör ner i ägget.
  4. Vispa grädden till skum och rör ner det i smeten. Täck formen och ställ den i frysen minst 4 timmar. Ta fram glassen en stund innan den ska serveras.
  5. Tärna frukt och bär. Fördela det i 4 tallrikar. Häll över soppan och lägg en kula glass i varje tallrik. Klipp över lite mynta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…