Jordnötssmör-vegetabilisk soppa

Denna maträtt fick jag smaka i USA 2013, jag tyckte det verkade konstigt att det var jordnötssmör i men vilken fantastisk god soppa. En verklig smaköverraskning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 skurna blekselleristjälkar
  • 2 skivade medelstora morötter
  • 1 stor hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl tärnad potatis
  • 1 skivad zucchini
  • 4 tsk vegetabilisk- eller hönsbuljongpulver
  • ½ tsk peppar
  • 453 g hackade tomater
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl jordnötssmör

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad gryta, häll i den hackade löken, morötterna, bleksellerin och skivade vitlöken. Fräs detta ca 5 minuter, eller tills löken är mjuk. Häll i vatten, potatis, zucchini, buljongen och peppar. Koka upp och sänk värmen. Lägg på lock och låt småkoka 10 minuter. Häll sedan i tomaterna och persiljan.
  2. Häll i jordnötssmöret i en liten gryta och värm till flytande konsistens. Häll i jordnötssmöret i den stora grytan. Koka upp.
  3. Strö hackad persilja över när soppa serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept