Julcaesarsallad

En caesarsallad med nya inslag; vörtbröd och grönkål!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 skivor vörtbröd
  • 3 msk smör
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1-2 grönkålskvistar
  • Dressing:
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
  • 1/2 burk ansjovisfiléer, à 50 g
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Präst
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk worchestershiresås

Gör så här

  1. Mixa ihop dressingen.
  2. Skär brödet i tärningar och stek det i smör i en stekpanna.
  3. Dela salladen i stora bitar och lägg den på ett fat.
  4. Repa grönkålen och dela den i bitar.
  5. Lägg på kål och brödkrutonger.
  6. Häll över en del av dressingen och servera resten till.
  7. Tips!
  8. Får du dressing över håller den sig i kylen flera dagar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr