Kalasspätta i olivsås

Ett enkelt och gott recept på fisk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g rödspättafilé el torsk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ citron
  • 150 g (ca 10) champinjoner
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 2 tomater
  • 10 stora oliver (gröna inlagda )
  • 1 vitlöksklyfta
  • Dragon
  • Dill,
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Salta, peppra och droppa citron över fiskfiléerna. Rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form med 1 tsk margarin. Lägg rullarna med skarven nedåt i formen.
  2. Låt stå i 225 grader ugnsvärme ca 15 minuter eller tills den fått fin färg.
  3. Skiva champinjonerna och fräs i 1 tsk margarin. Häll på fraiche, tillsätt buljongtärningen och låt såsen koka upp. Grovhacka tomater, hacka oliver, pressa vitlöksklyftan och blanda ner alltsammans i såsen.
  4. Smaksätt med salt, peppar och lite dragon. Häll den varma såsen över fiskrullarna. Garnera med dill.
  5. Servera med potatismos och grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…