Kåldolmar

En riktigt mumsig maträtt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5 Kg Köttfärs
  • 1 st kålhuvud (vitkål)
  • 1 dl grötris (kokas enl. förpackningen)
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk köttfärskrydda
  • 2 msk smör
  • 1 kg potatis
  • 1 hg rårörda lingon

Gör så här

  1. Koka ett Kålhuvud i rikligt med saltat vatten, tills den börjar mjukna. Man kan lossa ett blad i taget under koktiden.
  2. Blanda 500 gram Blandfärs med 2 dl kokt Grötris. Koka upp en Köttbuljongtärning i 2 dl vatten, häll denna i smeten krydda med Köttfärskrydda och salt. Blanda smeten väl . Vänd Kålbladen på mage och skär ner nervtråden längst ner med att föra kniven liggande efter kålbladet. Lägg en rulad stor klick av smeten på bladet och rulla in den i bladet. Stek Kåldolmarna i smör, när de börjar få färg, så häll över lite sirap på varje kåldolm och stek färdigt i Ugnsform. Skölj ur stekpannan med vatten och häll denna i ugnspannan. Stek i ugn i 225 " i ca 20 min. Potatis och rårörda Lingon till. Mums.

Kommentarer

..och en lök.

Liknande recept