Kålgryta, klassisk

God och lättlagad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 400 g köttfärs
  • 1 köttbuljongtärning
  • Soya
  • Salt
  • Peppar
  • Mmargarin att steka i
  • Vatten

Gör så här

  1. Skär vitkålen i fyrkanter (2x2cm) och fräs i en gryta till de får fin färg. Samtidigt kryddar och fräser man köttfärsen i en stekpanna till färsen har bra färg (inget rött kvar).
  2. Häll färsen i grytan tillsammans med kålen och lägg i en buljongtärning. Slå på vatten så att det når ca 2 cm under kål/färsblandningen och slå i lite soya för att få färg och smak.
  3. Låt allt koka på svag värme till kålen är mjuk och "genomskinlig".
  4. Servera med potatis och lingonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…