Kalkon allt i ett

Är du som jag förtjust i att kunna laga hela maträtten på en gång - här med kalkonfilé tillsammans med potatis och körsbärstomater och smakfulla örtkryddor...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kalkonfilé
  • 600 g körsbärstomater, hela små
  • 1 kg färskpotatis, små
  • 6 vitlöksklyftor, hela
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt efter smak
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl balsamvinäger
  • 2 dl kalamataoliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela kalkonfilén i lagom stora portionsbitar.
  3. Skölj och borsta färskpotatisen.
  4. Skölj tomaterna och finns det kvistar så låt dem sitta kvar.
  5. Krossa vitlökarna lite lätt med hjälp av knivens bredsida. Häll i alla ingredienserna i en stor ugnsfast form.
  6. Vänd runt allt så att det fördelas jämnt i ugnsformen.
  7. Sätt in i ugnen i ca 40-45 minuter.
  8. Vid serveringstillfället kan man, om man vill, tillsätta 2 dl kalamataoliver.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept