Kalkon med ananas

Kyckling går lika bra. Styrkan väljer du själv beroende på hur mycket tabasco du tar. Det här kommer lagas flera gånger!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kalkon eller kyckling, i tunna strimlor
  • 2 msk olja
  • 2 morötter, i strimlor
  • 2 stjälkar blekselleri, strimlade
  • 1 lök, i tunna skivor
  • 1 vitlöksklyfta, fint hackad
  • 200 g sockerärtor
  • 1 burk ananas, 250 g
  • böngroddar
  • ½ dl ananasspad
  • 2 msk soja
  • tabasco
  • 1 bit ingefära, riven (jag tog från kryddorna)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk majsena

Gör så här

  1. Blanda till en sås av ananas med spad, soja, majsena, tabasco, riven ingefära och vinäger.
  2. Hetta upp olja i en wokpanna. Lägg i den krossade vitlöken och köttet. Rör om, och stek köttet runt om. Häll över på en tallrik tillsammans med saften. Häll i lite mera olja i stekpannan och fräs grönsakerna. Börja med morötter och selleri. Häll i lök och sockerärtor till sist. Lägg tillbaka köttet i pannan, tillsätt sojasåsen och låt koka i ca 2 minuter så att såsen tjocknar.
  3. Servera gärna med jasminris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@tina62

Sweet Autumn

Honungsstekt kyckling med wokad blandning av höstens steksvamp, wokgrönt och krispiga nudlar.

@kafferasten

Kyckling a la Mamma Mia

Underbar god kycklingrätt med smak av mera:-) Ett recept som jag själv komponerat ihop. Det gör jag ganska ofta och misslyckas sällan. Till kycklingen…