Kalkongryta med bacon

En god gryta i all sin enkelhet

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-700 g kalkonbröstfilé
  • 1-2 gula lökar
  • 6-8 skivor bacon eller ca 100 g färdigtärnad bacon
  • 4 dl crème fraiche
  • 1-2 msk tomatpuré, beroende på hur mycket tomatsmak du vill ha
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1-2 tsk torkad timjan eller 1-2 msk repad färsk

Gör så här

  1. Skiva lök och klipp bacon i smala strimlor. Skär kalkonköttet i munsbitar. Stek lök och bacon i en stekpanna. Ta upp det och lägg det åt sidan medan du bryner kalkonköttet. Lägg tillbaka lök och bacon i stekpannan och krydda. Slå på crème fraiche. Blanda väl. Späd eventuellt med mjölk om du tycker det blir för tjockt. Jag brukar inte göra det. Blanda ner tomatpurén och pressa ner vitlöksklyftan. Låt allt puttra i 5 min.
  2. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
  3. Servera med ris, pasta eller pressad potatis.
  4. Jag tycker att det är godast med pressad potatis men det är ju en smaksak.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…