Kalkonschnitzel med salvia och parmesanost

Alla älskar schnitzel och denna, smaksatt med salvia och parmesanost, kommer att bli en favorit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kalkonschnitzlar
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk fint riven parmesanost
  • 1 msk finhackad färsk salvia + blad till garnering
  • 2½ dl ströbröd
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda schnitzlarna med salt och nymald svartpeppar.
  2. Lägg mjölet i en skål. Vispa ihop ägg och parmesanost i en skål. Blanda ströbröd och salvia i en tredje skål.
  3. Vänd schnitzlarna i mjölet, sedan i äggblandningen så att de täcks ordentligt och till sist i ströbrödet och tryck till så att de täcks väl.
  4. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn schnitzlarna cirka 2 minuter på varje sida, tills gyllene. Lägg över på en plåt och ugnsstek cirka 10 minuter tills de är genomstekta. Garnera med salviablad och servera med gröna ärter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept